Zeeuwse Babbelaars, een echt Zeeuws product

Geschiedenis Zeeuwse Babbelaars

Zeeuwse Babbelaars of zoals sommige zeggen Zeeuwse boterbabbelaars zijn al tijden een populair product in Zeeland en ver daarbuiten. Maar waar komt de naam Babbelaar vandaan en hoe worden ze gemaakt? Vroeger had je als snoepje alleen maar de Babbelaar. Ze werden dan vaak zelf gemaakt door de Zeeuwse boerinnen op Walcheren. Het was toen zo dat als je op visite was en je begon aan je tweede bak koffie dat je dan als lekkernij een boterbabbelaar erbij kreeg. Deze diende dan als vervanger van de suiker voor bij je koffie omdat het goedkoper was. Door het tweede bakje koffie bleef je langer zitten en nog even ‘’babbelen’’. Zo is het woord Babbelaar ontstaan.

Maken van boterbabbelaars

Het maken van Zeeuwse boterbabbelaars wordt niet gezien als een gemakkelijke klus. Vroeger werden er door de Zeeuwse boerinnen ook kaneel, pinda’s en cacao aan toegevoegd. Van moeder op dochter werden de recepten doorgegeven. Het maken van Babbelaars was niet alleen een moeilijke opgave. Het kostte ook enorm veel tijd. Hierdoor worden tegenwoordig weinig Babbelaars meer thuis gemaakt. Vaak zie je nog op Zeeuwse folklore dagen en braderieën hoe Babbelaars worden gemaakt.

Verkoop van de Babbelaar

Zeeuwse Babbelaars zijn inmiddels een begrip in Zeeland en in de rest van Nederland. Inmiddels zijn de Babbelaars niet meer weg te denken uit een Zeeuwse lekkernijen assortiment. Zo hebben we bij Zeeuwseproducten.com Babbelaars in verschillende zakken of mooi verpakt in een bewaarblik. Deze zijn vooral leuk om cadeau te doen of als relatiegeschenk voor bedrijven. Bekijk hier ons Zeeuwse babbelaar assortiment samen met diverse andere Zeeuwse lekkernijen. Je kunt eenvoudig bestellen via diverse betaal en verzendmethoden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *