Hosternokke, een typisch Zeeuws woord

Je hebt er vast al eens van gehoord: het Zeeuwse woord Hosternokke. Een woord dat behoort tot de meest populaire Zeeuwse woorden en uitspraken. De veelgestelde vraag is: wat betekent dit Zeeuwse woord nou eigenlijk?

Het is een verbastering van een Nederlands scheldwoord ‘’godverdomme’’, maar uit respect naar het geloof is het in de loop der jaren veranderd naar ‘’Hosternokke’’. Een aantal varianten van het woord zijn Hosterlievuh en Hostermannuh.

Wat maakt dit woord nou zo Zeeuws?

Het is typisch Zeeuws om een vloekwoord om te zetten naar een mildere vorm in het Zeeuws. Het leuke was dat boerin Bertie in Boer zoekt vrouw regelmatig gebruik maakte van de Zeeuwse uitspraak. Het woord hoor je echt alleen in Zeeland. Inmiddels zijn er al diverse artikelen gemaakt met Hosternokke waar wij er ook een aantal van in het assortiment hebben. Zo vind je bij ons de volgende Zeeuwse artikelen met de populaire uitspraak erop:

Bestel bij Zeeuwseproducten.com je favoriete producten met Hosternokke. Je kunt bij ons eenvoudig bestellen met diverse betaal en bezorgmogelijkheden. Neem gerust contact op voor vragen of meer informatie over onze producten en leveringsvoorwaarden. Tot op Zeeuwseproducten.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *